Spletna stran uporablja piškotke.

Naša spletna stran je skladna s 157. členom zakona ZEKom-1 in z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Namen zakonodajalca je zaščita osebnih podatkov. Podrobnejše informacije o zasebnosti na spletu najdete na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca, kjer so pripravili odgovore na pogosta vprašanja povezana s sledenjem uporabnikov na spletu s pomočjo piškotkov.

Kdo upravlja s spletno stranjo?

Upravljalec spletne strani je podjetje FCB d.o.o., Savska 3, Ljubljana.

Seznam piškotkov

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani prilagaja vam. To so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob vašem naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Ti piškotki so: ci_session (poteče v roku treh dni), gsScrollPos (poteče ob zaprtju brskalnika) in cookieconsent_dismissed (poteče v enem letu).

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta želimo vedeti, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in kako ste prišli na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov v okviru storitve Universal Analytics. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko ugotovimo ali ste naš redni gost. Vpogled v številki iz teh piškotkov ima lahko tudi podjetje Google, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 (Google), ki je lastnik statističnega programa. Podjetje Google na podlagi vrednosti zapisanih v teh piškotkih ne more nikogar osebno identificirati. Prav tako ne more vašega obiska povezati s statistikami drugih spletnih strani. Ti piškotki so: _ga, _gat in potečejo v roku dveh let.

3. Piškotki socialnih omrežij

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij. Piškotki družabnih omrežij beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost. Takšnih piškotkov na tej spletni strani ne uporabljamo.

Se lahko v celoti izognem nalaganju piškotkov?

V kolikor želite, da se noben piškotek naše strani ne naloži na vaš računalnik, lahko to izklopite v nastavitvah vašega brskalnika. V tem primeru ne boste prejeli nobenega piškotka.