Pogoji registracije domenSplošni pogoji

Naročnik v celoti razume dokument SPLOŠNI POGOJI ZA REGISTRACIJO DOMEN POD VRHNJO DOMENO .SI, ki je objavljen na strani register.si in se strinja z njim.


Pogoj za prenos domene

Naročnik se strinja, da lahko naroči prenos domene samo, če je lastnik domene, ima dostop do administrativnega e-poštnega naslova in da je domena vsaj še 7 dni registrirana.


Cena registracije domene

Objavljene cene registracije domene, prenosa domene in podaljšanja veljavnosti domene so v EUR in vsebujejo 22% DDV.

Cena je razvidna iz aktualnega cenika registracije domen.


Plačilo registracije domene

Plačilo registracije domene je mogoče na dva načina:

  • preko plačilnega sistema PayPal ali
  • z nakazilom na naš transakcijski račun (TRR/IBAN) SI56 30000-0016114452, odprt pri banki SBERBANK d.d. Dunajska cesta 128 a, Ljubljana, SWIFT: SABRSI2X

Vsa vplačila so nepovračljiva, razen če se ponudnik storitve odloči drugače.

Storitev se izvede na podlagi predplačila.

Odgovornosti in dolžnosti ponudnika

Naročnik v celoti razume in se strinja, da je uporaba ponudnikovih storitev na lastno odgovornost in da bo sam odgovoren za posledice uporabe ponudnikovih storitev.

Ponudnik se obvezuje, da bo skrbel za nemoteno delovanje strežnikov, naročnika obvestil o pomembnih posodobitvah, v najkrajšem možnem času odpravil nastale napake.

Ponudnik se obvezuje da bo varoval osebne podatke v skladu z zakonodajo.


Postopek za reševanje domenskih sporov (ARDS)

Naročnik v celoti razume dokument PRAVILA POSTOPKA ZA REŠEVANJE DOMENSKIH SPOROV, ki je objavljen na strani https://www.register.si/domene/domenski-spori/ in se strinja z njim.


Pravica potrošnika do odstopa od pogodbe na daljavo (po ZVP)

Naročnik v celoti razume in se strinja, da če kot nosilec domene izpolnjuje pogoje za potrošnika, ki jih določa zakon, ki ureja varstvo potrošnikov, ima na podlagi tega zakona pri pogodbah sklenjenih na daljavo pravico, da v roku 14 dni registrarju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu za to bilo potrebno navesti razloge, registrar pa mu mora vrniti vsa prejeta plačila, in sicer najkasneje v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

V kolikor je domena v vmesnem času aktivirana (vnos naslovov DNS strežnikov v sistem za registracijo domen pomeni aktivacijo domene), vračilo vplačila ni več možno.Datum zadnje spremembe: 9. avgust 2016